Varje steg framåt är viktigt

Vinter i Roslagen
Vinter i Roslagen

Det är konstigt det där med tid. Den går så olika fort. När man väntar på att se resultat av sitt intressepolitiska arbete går den erbarmligt långsamt, men medan man jobbar med de just då aktuella frågorna går det undan desto mer, liksom när det gäller samhället i övrigt. Det gäller att hänga med!

När det gäller hörselvården har vi en bit kvar att gå innan vi får en jämlik och rättvis vård efter behov. Vi är överens med politikerna om att systemet måste ses över och egentligen är det inte så svårt att förstå. Det är svårt att hitta en enda fördel med att det i Stockholm kostar 32 000 kronor för exakt samma hörapparater som i Västra Götaland upphandlats för ett par tusen och lämnas ut gratis. Det blir dyrare för landstinget och dyrare för patienten.

(Agneta Österman, distriktsordförande)

 

Välkommen till oss
och våra 17 föreningar i Stockholms län!

De lokala föreningarna finns i Botkyrka-Salem, Haninge, Huddinge, Järfälla-Upplands Bro, Lidingö, Nacka-Värmdö, Norrtälje, Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna, Solna-Sundbyberg, Stockholm, Södertälje, och Täby med omnejd.

Intresseföreningar är Cochlea Implantat-föreningen, HYViS (yrkesverksam ålder), Menière-föreningen, Tinnitusföreningen och ÖFL (ljudöverkänsliga).