Att höra och höra till!

Under fyra intensiva dagar fanns distriktet i sin monter på mässan "Allt för Hälsan". Ett stort antal besökare hälsade på och ett flertal var ungdomar.

Två som passade på att testa hörseln på torsdagen innan stora anstormningen.
Två som passade på att testa hörseln på torsdagen innan stora anstormningen.

Att under lång tid slita med att höra kan vara mycket påfrestande, både fysiskt och psykiskt. Om vi inte söker hjälp kan sådan "hörselstress" leda till allvarliga hälsoproblem – till exempel trötthet, huvudvärk, ökade tinnitusbesvär och andra stressymptom. Därför är det  viktigt att regelbundet testa sin hörsel. Detta informerade vi om under mässdagarna.

Det var drygt 650 mässbesökare som testade sin hörsel i vår monter. En del visste att de nog inte hörde så bra, och många tackade för listan över godkända hörselmottagningar samt vår vårdvalsfolder som beskriver hur det går till och ger tips inför besök hos audionom.
Andra besökare ville ha information om tinnitus.

Du kan själv testa din hörsel på www.horseltest.se eller ladda ner appen Hörseltestaren. 

 

 

Välkommen till oss
och våra 17 föreningar i Stockholms län!

De lokala föreningarna finns i Botkyrka-Salem, Haninge, Huddinge, Järfälla-Upplands Bro, Lidingö, Nacka-Värmdö, Norrtälje, Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna, Solna-Sundbyberg, Stockholm, Södertälje, och Täby med omnejd.

Intresseföreningar är Cochlea Implantat-föreningen, HYViS (yrkesverksam ålder), Menière-föreningen, Tinnitusföreningen och ÖFL (ljudöverkänsliga).