HRFs hörseltest

På bussen, i skogen eller hemma i köket. Med "Hörseltestaren" från HRF kan du testa hörseln i vår app nästan varsomhelst och närsomhelst. Samma hörseltest finns även på webben.

Med HRFs vetenskapligt beprövade gör-det-själv-test kan du snabbt och enkelt ta reda på hur det ligger till med din hörsel. Då får du en indikation på om du bör kontakta vården för en hörselundersökning.

Testa hörseln med app

Appen "Hörseltestaren" finns att ladda ner för iPhone, iPad och Android. Gratis. Du ska försöka uppfatta ord som läses upp i brus och matcha med rätt bild. 
Ladda ner från App Store här »
Ladda ner från Google Play här »

Testa hörseln på webben

Ett test där du ska försöka uppfatta ord som läses upp i brus och matcha med rätt bild. Du behöver en dator, hörlurar och lugn miljö. Gratis.
Testa din hörsel här »

HRFs hörseltester är utvecklade av forskare i hörselteknik vid Forskningsinstitutet Hörselbron. De mäter din förmåga att uppfatta tal i olika grader av brus och ger dig en indikation på hur du hör och om det är dags att kontakta en vårdmottagning för en grundligare hörselundersökning. Det kan bli det första steget mot en bättre tillvaro.


Nyheter i "Hörseltestaren":

Resultatet av testet berättar om din förmåga att uppfatta tal i brus är normal eller sämre än normal. I nya versionen av appen presenteras det på en skala där du får en tydligare uppfattning om hur bra du hör, och om du ligger nära gränsen för ett annat resultat.

Du har även möjlighet att mejla ditt resultat och får då en pdf som du kan kan skriva ut med skalan och information om testet. En gång om året får du en påminnelse till din telefon om att det är dags att testa hörseln igen.

Ladda ner "Hörseltestaren" för Android

Appen kräver Android 2.2 eller senare och telefonen måste processor version ARMv7. Appen är gratis. Du kan söka efter "Hörseltestaren" i Google Play.
Ladda ner från Google Play här »

Ladda ner "Hörseltestaren" för iPhone/iPad

Kompatibel med iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (tredje generationen), iPod touch (fjärde generationen), iPod touch (5:e generationen) och iPad. Kräver iOS 4.0 eller senare. Appen är gratis. Du kan söka efter "Hörseltestaren" i App Store.
Ladda ner från App Store här »


För mer information om HRFs hörseltest:

Sara Brymér, tel: 08-457 55 00,
sara.brymer@hrf.se


HRFs radioreklam för hörseltest (2011)

Obs! Hörseltest i telefon finns inte längre.

Annonser