Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-04-19">19 april 2016</time>

Nu laddar 139 ombud för HRFs kongress i Linköping

Det är 139 ombud anmälda till HRFs kongress i Linköping den 27–29 maj. Det är ombuden som fattar beslut om vilka frågor HRF ska arbeta med under de kommande fyra åren samt väljer förbundsstyrelse. Dessutom kommer ett 60-tal observatörer.

rostkort_kongress2012
Hittills har 123 föreningar tillsammans anmält 139 ombud. Föreningarna har också anmält omkring 60 observatörer, som får följa kongressförhandlingarna, men utan att ha vare sig rösträtt eller förslags- och yttranderätt. Till kongressen kommer även förbundets förtroendevalda – förbundsstyrelsen, valberedningen, revisorerna – samt en representant från vart och ett av de 22 HRF-distrikten. Samtliga har förslags- och yttranderätt, men inte rösträtt. Det här innebär att omkring 300 personer kommer att vara med under kongressdagarna, inklusive personal och gäster. Dessutom kan det bli en hel del externa besökare utanför kongresslokalen, på HRFs mässa – Hörselexpo 2016.

Läs mer om HRFs kongress 2016

Relaterade nyheter

  • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

    Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

    Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

  • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

    Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

    Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
    – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

  • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

    Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

    "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.